27/12/2021 - Product
Om ervoor te zorgen dat kreeftvissers aan de aanzienlijke en groeiende internationale vraag kunnen blijven voldoen en tegelijkertijd hun milieuverantwoordelijkheden kunnen nakomen, hebben veel kreeftvissers zeer duurzame visserijpraktijken toegepast. Tegelijkertijd heeft de sector ook geprofiteerd van de invoering van nieuwe verwerkingstechnologieën die gericht zijn op het verbeteren van de productkwaliteit.
Voor Biebuyck nv is een van de belangrijkste recente ontwikkelingen de zogenaamde Ultra High Pressure – of UHP, ultrahoge druk – verwerking is. UHP maakt 100% van het kreeftenvlees (staart, klauwen, knokkels en poten) los van de schaal van het dier. Dit gebeurt in één keer en zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van het eindproduct, (net vers, winnaar inovation award 2008 Horeca Expo) waardoor de opbrengst wordt gemaximaliseerd.
Hierbij worden de schaaldieren onderworpen aan intense waterdruk, maar geen warmte. Omdat de druk gelijkmatig over het gehele product verdeeld wordt, blijft de natuurlijke vorm behouden. De verwerkers bekomen als resultaat een complete rauwe kreeft. Die wordt dan diepgevroren voor de distributie. Het proces vermindert ook microbiële aantallen, waardoor de houdbaarheid verhoogt.
Voordelen: Behandelen als verse kreeft, Rijkelijk gevuld, vaste prijs, vlees los in de schaal, altijd op voorraad!
Verpakking: 8 x 600-650gr
Artikel #33312
Verpakking: 10 x 200gr (per pakje verkrijgbaar)
Artikel #33313
Verpakking: 15 x 150gr (per pakje verkrijgbaar)
Artikel #33300
Ontdek HIER al onze kreeft artikelen